Body-Mind Bootcamp traject

Het Body-Mind Bootcamp traject is een lestraject van 6 weken, gebaseerd op de Ki-principes, krachttraining, invloeden uit Yin-Yoga en meditatie. De lessen zijn gericht op trainen vanuit de kern, ofwel vanuit je Ki-punt in je onderbuik. Op het moment dat je contact kunt maken met je eigen kern en vanuit die basis beweegt, gaat alles veel makkelijker en train je vele malen krachtiger. In de les doen we tevens veelvuldig fijne ontspannen oefeningen die goed werken voor je energiebanen. 

De Body Mind Bootcamp is een trainingstraject van 6 weken waarbij je leert op een ontspannen en krachtige manier te trainen vanuit je Ki-punt (je onderbuik).

De Body Mind Bootcamp bestaat per training uit 5 onderdelen: Ki running, Ki meditatie, Yoga stretchoefeningen, krachtoefeningen en een eindontspanning. De focus ligt in de training erop dat je gebruikt leert maken van je Ki-punt om beter en makkelijker te trainen. Je zult ontdekken dat oefeningen makkelijker gaan, je krachtiger wordt vanuit ontspanning en dat je meer rust ervaart.

De training bestaat uit 5 onderdelen

  1. Onderdeel 1: Ki-running
  2. Onderdeel 2: Ki-meditatie
  3. Onderdeel 3: Yoga stretchoefeningen
  4. Onderdeel 4: Krachtoefeningen
  5. Onderdeel 5: Eindontspanning
Onderdeel 1. Ki running

We starten de training met ki-running als warming up. Je leert hoe je vanuit een juiste uitgangshouding rent met gebruik making van je Ki punt.

Onderdeel 2. Ki meditatie

Na de warming up maken we via de Ki-meditatie verbinding met jezelf  en het ki-punt. Je komt meer uit je hoofd en voelt je via deze meditatie krachtiger worden met meer energie.

Onderdeel 3. Yoga stretchoefeningen

Na de meditatie is het tijd voor basis stretch oefeningen om je lijf lekker los te maken. Alles vanuit ontspanning. Je zult ontdekken dat je meer kan, door juist oefeningen vanuit een ontspannen staat te benaderen.

Onderdeel 4: Krachtoefeningen

In het onderdeel kracht, doen we krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht ook weer met gebruikmaking van je Ki-punt. Je zult ontdekken dat je kracht veel beter toegepast kan worden en de uitvoering beter is als je dit integreert met je Ki-punt.

Onderdeel 5: Eindontspanning

Als afsluiting van de Body Mind Bootcamp is er de eindontspanning. Door deze ontspanning integreer je al het geleerde in je systeem en zorg je dat je uitgerust, soepel en met een fit en helder gevoel de training afsluit.

Wanneer is deze les wat voor jou?

De Body Mind Bootcamp 6-weekse is wat voor jou als je interesse hebt om meer te leren en ervaren hoe te trainen vanuit je Ki-punt. De les is wat voor jou als je meer ontspanning, kracht en soepelheid wilt ervaren in je lichaam. Als je merkt dat je stijver begint te worden en je weer leniger wilt voelen. Als je merkt dat je wel wat kracht en balans kan gebruiken. Als je merkt dat je de laatste tijd weinig energie hebt. Als je behoefte hebt aan gerichte aandacht voor een juiste uitgangshouding en training vanuit je Ki-punt.

Je gaat ontspannen naar huis, soepeler, rustiger in je lijf en in je hoofd. Na de les voel je je helderder en weet wat je nodig hebt. Je voelt je fitter en krachtiger. Dit kun je vervolgens zelf integreren in andere onderdelen van je leven, zoals wandelen, hardlopen of andere sporten en activiteiten.

Voor wie is deze les niet bedoeld?

Deze les is niet voor jou als je op zoek bent naar een actieve en snelle les waar je van buiten adem raakt. We starten de les dan wel met 10 minuten Ki-running, maar dit is een hele rustige looppas gericht op een juiste uitgangshouding eventueel afgewisseld met lopen. Je leert juist in de les te focussen op een een juiste basis en uitgangshouding vanuit het Ki-punt. Op bewegen vanuit ontspanning en hoe je juist daar je kracht vandaan haalt.

‘Waar en Wanneer start dit traject?

De eerstvolgende traject start op vrijdagochtend 22 oktober van 10:30 – 11:30 en vindt plaats in Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde. Dit traject zal geheel in het teken staan van de herfst: Loslaten en meer intunen en ontspannen in jezelf. 

Dit zijn de data en tijden van de 6 trainingen:

Vrijdag 22 oktober: 10:30-11:30
Vrijdag 29 oktober: 10:30-11:30
Vrijdag 5 november: 10:30-11:30
Vrijdag 12 november: 10:30-11:30
Vrijdag 19 november: 10:30-11:30
Vrijdag 26 november: 10:30-11:30

Wat zijn de kosten voor dit traject?

De kosten zijn €75 voor een traject van 6 weken. Het is mogelijk (indien er plek is) om slechts aan een paar lessen mee te doen. De kosten zijn dan €15 per les. In de week als het traject start ontvang je een mail met het rekeningnummer waarop je het geld over kan maken.

Informeer hier voor meer info.