Hypnose

Hypnose wil niks anders zeggen dan dat je in een veel diepere ontspanning terecht komt. Door die ontspanning, vertragen je hersenen en daarmee ook je drukke gedachtes. Hierdoor wordt je ontvankelijker, meer open en is dat het fundament waarop veranderingen mogelijk zijn. Je bent en blijft gewoon in staat te communiceren, je behoudt de controle indien jij dat wenst en ik stel je ook vragen tijdens een hypnosesessie.

Wat kan je behandelen of doen met hypnose?

In diepe ontspanning (hypnose) kun je oneindig veel bereiken. Ik heb in de loop van de tijd gemerkt dat mijn manier van behandelen het best resoneert bij het behandelen van klachten, waarbij je het gevoel hebt niet goed bij jezelf te kunnen komen: wie/wat ben je? Jezelf kwijt lijken te zijn en/of het hebben van levensvragen waar je geen antwoord op (lijkt) te krijgen.

Wat voor klachten merk je?

 • Je merkt dat je (te)veel ontvankelijker bent voor meningen / overtuigingen van buitenaf
 • Je hebt het gevoel niet sterk te staan, snel uit evenwicht te zijn
 • Moeite met negativiteit, alsof je het ook echt in jezelf voelt en je daarna tijd nodig hebt ervan bij te komen en om het uit je systeem te krijgen
 • Heel gevoelig
 • Niet goed kunnen aarden in groepen mensen / openbare ruimtes
 • Niet weten wie je zelf bent
 • Moeite hebben met jezelf kunnen voelen

Je hebt behoefte om jezelf weer goed te voelen, te weten wie je bent. Te voelen hoe sterk, krachtig, geliefd en liefdevol je bent.

Je gaat na een sessie merken dat hoe meer jij je eigen kern voelt, jouw essentie, hoe minder afhankelijk jij wordt door de invloeden van buitenaf. Je gaat leven vanuit je eigen energie en laat energieën van anderen /omgeving los. Dit zorgt voor een aanzienlijke toename van energie en een stijgende bewustwording van wie/wat je bent en jouw vermogens.

Met wat voor soort vragen kun je terecht met hypnose?
Eigenlijk alle vragen die je maar kunt bedenken, levensvragen zoals:

 • Waarom ben ik hier?
 • Loop ik nu het juiste pad?
 • Wat heb ik te doen?
 • Welke keuzes kan ik nu het beste maken met betrekking tot…

Wat kun je verwachten en ervaren door hypnose?

Het is belangrijk te beseffen dat jouw kern altijd al in jou aanwezig is. Je hoeft dus niet op zoek te gaan naar je kern, het is eerder een loslaten van emoties/overtuigingen/trauma’s (dat wat ertussen zit) om het beter / meer te ervaren. En hoe meer jij die toegang opent, hoe meer jij  opstijgende emoties / krachtige gevoelens ervaart.

Tijdens een sessie werk ik daarom in eerste instantie met het voelen / waarnemen van jezelf en het (kunnen) loslaten en/of transformeren van emoties, zoals: boosheid, wrok, angst, verdriet, eenzaamheid, depressie (dat wat in de weg staat van jouw kern).

Daarnaast help ik jou met het kunnen openen / ervaren van gevoelens, zoals:

  • Liefde, vertrouwen, vrijheid, rust, geluk, verbinding, veiligheid, creativiteit, weten, hoger bewustzijn, acceptatie
  • Bijvoorbeeld: van jezelf kunnen houden, blij zijn met jezelf in het geheel, verbinding kunnen ervaren, je veilig voelen in situaties, innerlijke rust ervaren

Hoe meer jij dit ervaart, (kunt loslaten wat jou niet meer helpt en kunt toelaten wat jou wel helpt), hoe meer jij de verandering zult zien in je leven. Je voelt je blijer, sterker, liefdevoller, meer kalm en krachtiger. Je weet beter wat je wilt en kunt kiezen voor jezelf (en daarmee dus jouw eigen lijn in het leven uitzetten).

Hoeveel hypnose sessie zijn nodig voor resultaat?

Het aantal sessies nodig zijn is afhankelijk van meerdere variabelen: hoe complex is de hulpvraag? En in hoeverre kun je je tijdens een hypnose echt overgeven aan de ontspanning? Soms kan 1 sessie voldoende zijn, maar vaker merk ik dat meerdere sessies nodig zijn, omdat je dan vanuit een groter gevoel van vertrouwen je beter kunt overgeven aan de sessie en je dieper komt. Vanuit die gedachtegang adviseer ik altijd 3 sessies.

De eerste sessie duurt gemiddeld 1,5 á 2 uur (inclusief voor- en nagesprek) en vervolgsessies gemiddeld 1,5 uur. Dit is nooit precies te zeggen van tevoren. Soms duurt het korter, soms wat langer. Ik laat dat afhangen van het moment. Tijdens de hypnose zit je op de stoel of lig je op de bank.

Je kunt hier contact opnemen om een hypnose sessie te boeken. De tarieven per sessie kun je hier vinden.