Hypnose

Hypnose wil niks anders zeggen dan dat je in een veel diepere ontspanning terecht komt. Door die ontspanning, vertragen je hersenen en daarmee ook je drukke gedachtes. Hierdoor wordt je ontvankelijker, meer open en is dát het fundament waarop veranderingen mogelijk zijn. Je bent en blijft gewoon in staat te communiceren en ik stel je ook vragen tijdens een hypnosesessie

Wat kan je behandelen of doen met hypnose?

Hypnose kan ingezet worden op verschillende wijze:

Je kunt het inzetten om bepaalde gevoelens los te laten, te openen of juist te veranderen in je systeem

 • Het loslaten en/of transformeren van emoties, zoals: boosheid, wrok, angst, verdriet, eenzaamheid, depressie
  • Bijvoorbeeld: loslaten / veranderen van sterke gevoelens jegens mensen, waar je veel last van hebt en dat je in de weg staat
  • het transformeren van een gevoel van niet (kunnen) accepteren van jezelf
 • Het openen en ervaren van gevoelens als: liefde, vertrouwen, vrijheid, rust, geluk, verbinding, veiligheid, creativiteit, weten, hoger bewustzijn
  • Bijvoorbeeld: van jezelf kunnen houden, blij zijn met jezelf in het geheel
  • Verbinding ervaren met mensen om je heen, met je familie
  • Durven spreken in het openbaar
  • Je veilig voelen in situaties
  • Een innerlijke rust ervaren

Je kunt het inzetten om bepaald gedrag te veranderen

 • Het aanpakken van een ongewenste leefstijl; bijv. overeten, roken, allerlei soorten verslavingen
 • Kritische houding naar jezelf en/of anderen

Je kunt (meer) helderheid krijgen over vragen die je al langere tijd hebt, bijvoorbeeld:

 • Hoe komt het dat ik altijd (een specifieke) lichamelijke klacht krijg?
 • Wat is de beste beslissing die ik nu kan nemen over…?
 • Wat is de beste volgende stap die ik nu kan nemen om gezonder te zijn? Om meer zelfvertrouwen te krijgen? Om meer liefde te ervaren? Om ..?
 • Wat is mijn doel in dit leven?

Uiteraard help ik jou in het voorgesprek om helder te krijgen wat hypnose precies voor jou kan betekenen. Dus als je graag hypnose wilt ervaren, maar nog niet precies weet hoe je dat het beste voor jouw situatie kunt inzetten, dan help ik je daarbij.

Wat kun je ervaren door hypnose?

Hypnose kan ervoor zorgen dat je vanuit een diepe ontspanning in een diepere (onbewuste) laag van jezelf terecht komt, waardoor je meer kunt voelen. Je kunt ervaren welke gevoelens er spelen en die ook daadwerkelijk voelen loslaten en transformeren. Je hoeft niet bang te zijn dat je het niet aankunt, ik begeleid je erbij en zorg ervoor dat de hypnose altijd als fijn wordt ervaren.

Je kunt diepe gevoelens ervaren van geluk, liefde, ontspanning, genegenheid, verbinding, zelfvertrouwen, veiligheid. Je kunt het gevoel ervaren van een diepe liefde voor jezelf, voor je lijf, een complete verbondenheid met alles.

De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos en we zijn als mens daarin nog steeds aan het ontdekken. Je kunt naar vorige levens gaan, je kunt een heling ervaring in familie systeem, je kunt als het ware beelden krijgen van toekomstige situaties, je kunt nieuwe ideeën oppikken, alles helderder waarnemen.

Hypnose begeleidt je in een diepe staat van ontspanning daar waar veranderingen mogelijk zijn

Wat kan je verwachten van een hypnose sessie?

De hypnose die ik geef bestaan uit een aantal stadia. Hieronder beschrijf ik deze stadia.

Stadium 1: Ik breng je in een volledige en diepe lichamelijke ontspanning (bewust ben je echter nog steeds helder, je hoeft dus niet bang te zijn voor controle verlies)

Stadium 2: In het tweede stadium van de hypnose verbind ik je met liefde en bescherming, zodat je de gehele sessie veilig verbonden voelt met jezelf. Eventuele oude programmeringen laten we in dit stadium los

Stadium 3: In dit stadium gaan we aan de slag met jouw doel: bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen, gezonder leven, betere verbinding / liefde met jezelf, meer rust, meer inzicht in je levensdoel, antwoorden krijgen op levensvragen etc.. In dit stadium stel ik je vaak ook vragen.

Afhankelijk van de staat van ontspanning waar je je in verkeerd, kun je contact maken met dat gevoel, heling of inzicht dat jij wilt. Hiermee ontwaak je als het ware een nieuw potentiaal in jezelf met de bijbehorende ‘nieuwe’ gedachtes, gevoelens en energie.

Stadium 4: In het laatste stadium van de hypnose integreren we alles dieper in je systeem en in je toekomstig handelen, waardoor effecten langduriger nablijven. Na deze integratie help ik je weer uit de ontspanning te komen, volledig wakker en helder.

Hoeveel hypnose sessie zijn nodig voor resultaat?

Het aantal sessies nodig zijn is afhankelijk van meerdere variabelen: hoe complex is de hulpvraag? En in hoeverre kun je je tijdens een hypnose echt overgeven aan de ontspanning? Soms kan 1 sessie voldoende zijn, maar vaker zie ik dat meerdere sessies nodig zijn om gevoelens of gedrag steviger te verankeren in je systeem. Vanuit die gedachtegang adviseer ik altijd 3 sessies.

De eerste sessie duurt gemiddeld 2 uur (inclusief voor- en nagesprek) en vervolgsessies gemiddeld 1,5 uur. Dit is nooit precies te zeggen van tevoren. Soms duurt het korter, soms wat langer. Ik laat dat afhangen van het moment. Tijdens de hypnose lig je op de bank.

Je kunt hier contact opnemen om een hypnose sessie te boeken. De tarieven per sessie kun je hier vinden.