Totale lichaamsbehandeling


WAT HOUDT EEN TOTALE LICHAAMSBEHANDELING OP BASIS VAN OSTEOPATHIE IN?

Je hele lichaam wordt nagekeken. Alle klachten die je ervaart, bijvoorbeeld: pijn, stijfheid, vermoeidheid, darmklachten worden nagekeken middels een specifiek testschema en gelijk ook in het geheel behandeld.
Je hebt wellicht meerdere (vage) of losse klachten, die je nu misschien los van elkaar laat behandelen. Bij een totale lichaamsbehandelingen met technieken uit de osteopathie wordt altijd je hele lichaam meegenomen. Het is een holistische behandelmethode waar je lichaam wordt nagekeken, behandeld en opnieuw getest om zo direct te kunnen zien of het effect heeft. Dat merkt je dan ook zelf direct tijdens of na de behandeling.  In de behandeling worden dan ook altijd al jouw klachten meegenomen: zoals ‘je heup en je rug of ander lichamelijk letsel, zoals darmklachten of vermoeidheid. Het staat allemaal met elkaar in verband. En dat is juist zo mooi aan deze methode. Het hele lichaam wordt elke behandeling in zijn totaal behandeld.
De behandeling bestaat uit gerichte massagetechnieken. Misschien niet op de plek waar je last hebt (het gevolg van klachten), maar altijd op de plek waar het nodig is (de oorzaak wordt aangepakt). Indien nodig krijg je gerichte oefeningen mee voor thuis.

WELKE EFFECTEN KUN JE VERWACHTEN VAN DEZE HOLISTISCHE TOTALE LICHAAMSBEHANDELING?

Jouw gehele lichaam wordt behandeld. Hierdoor verbetert je doorbloeding. Hormonen komen vrij die zorgen voor ontspanning en herstel.

  • Je darmstelsel verbetert: je kunt weer beter naar de wc
  • Je wordt soepeler en je bewegingsvrijheid neemt toe (direct na de behandeling)
  • Je krijgt meer energie, omdat pijn vermindert/weg is en je veel soepeler bent.
  • Je voelt je ontspannen en kunt daardoor beter slapen.
  • Je immuunsysteem verbetert: je krijgt een betere huid, nagels en minder haaruitval. Je bent beter beschermt tegen griep / verkoudheid

Er komen veel afvalstoffen in je bloedbaan na deze behandeling. Drink daarom veel water. Het is normaal om een paar dagen meer pijn te hebben of vermoeid te zijn. Vooral als je langere tijd klachten had.

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN NODIG?

Afhankelijk van de klacht heb ik gemiddeld 3-6 behandelingen nodig om een goed en blijvend resultaat te behalen. Je merkt al direct na de eerste behandeling effect. Veel mensen kiezen er daarna voor om eens in de 6 weken of 3 maanden terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. Het is een volwaardige APK van je lichaam en je merkt ook echt dat je zo goed voor jezelf en je lichaam zorgt.

DE EERSTE BEHANDELING

De intake en eerste behandeling duurt 75 minuten. Vervolgafspraken duren 60 minuten. Neem op de datum van je afspraak 2 (grote) handdoeken mee en een ID of paspoort. De behandeling komt in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars mits je vergoeding hebt voor de alternatieve geneeswijzen.

WAT ZIJN DE KOSTEN VOOR DE TOTALE LICHAAMSBEHANDELING?

De totale lichaamsbehandeling valt onder de natuurgeneeskunde en dus onder de alternatieve geneeswijzen. De kosten zijn €85 voor de eerste behandeling en €75 voor vervolgbehandeling. Als je een aanvullende verzekering hebt met een vergoeding van €40 per dag voor de alternatieve geneeswijzen, betekent dit dat je bijna 70% vergoed krijgt voor vervolgbehandelingen. Dit verschilt per zorgverzekeraar, dus informeer zelf hoe dit bij jou zit. Zie ook de informatie over de zorgverzekeraars en de informatie over de tarieven.

Een totale lichaamsbehandeling is een vereenvoudigde term voor de Embryonal Integrated Techniques op basis van de Frank de Bakker methode.

Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan voor de Totale Lichaamsbehandeling

ENKELE REACTIES CLIENTEN

Na een periode van alles geprobeerd te hebben en zoekende naar oplossingen waar klachten vandaan komen raak je het vertrouwen in je eigen lichaam een beetje kwijt. Is het stress, ligt het aan mijn werk, eet ik de juiste dingen? Of ben ik ergens allergisch voor? Met mijn schouder en nekklachten was ik al eens bij een houdingsdeskundige geweest. Dat hielp even maar de rugklachten en last van buik en darmen (mijn zwakke plek) bleven terugkomen en namen ook andere vormen aan.

In de krant viel mijn oog op een artikel van Nicole, Livencare met in de titel “wat als het niet tussen de oren zit”……ik dacht, hé maar dat is precies mijn vraag. Een afspraak gemaakt en na een uitgebreide intake op papier en in de praktijk was het antwoord van Nicole direct, “ik denk dat ik je wel kan helpen”. Na de eerste behandeling was er al direct een verandering merkbaar. Mijn lichaam bevatte veel spanning en mijn blaas drukte op de darmen waardoor deze met name in de ochtend geprikkeld werden en ik continu het idee had dat ik naar de wc zou moeten. Het was niet alleen een idee blijkt. De spanning in mijn buik was ook erg hoog. Hoe een normale buik zou moeten voelen weet ik nu wel. De behandelingen die volgden kwamen qua tijd steeds verder uit elkaar te liggen en dat kon ook omdat het steeds stapje voor stapje beter gaat.

Het hele bijzondere aan de “Totale lichaamsbehandeling” die Nicole uitvoert is dat je zelf meer van je eigen lichaam komt te weten. Iedere persoon en lichaam is anders maar met de (brede)kennis van Nicole ga je samen op onderzoek uit. “Het is een APK voor je lichaam” wat op de website genoemd wordt dekt echt de lading. Dat je met simpele bekkenoefeningen (als man en niet een zwangere vrouw) rug, schouder en nekklachten kunt voorkomen, was voor mij “eerst zien dan geloven” maar het werkt. Je gaat letterlijk en figuurlijk beter in je vel zitten met als belangrijke bijkomstigheid dat je weer vertrouwen krijgt in je eigen lichaam. Signalen die afgegeven werden bleken wel degelijk ergens aan te liggen en er kan iets aan gedaan worden. Door weer te vertrouwen op je eigen lichaam maakt geestelijk ook iets los waardoor je weer energie krijgt.

Kortom, loop je met klachten rond en heb je al veel geprobeerd maar nog niet het gewenste resultaat waar je blij van wordt………maak eens een afspraak.

Bob Hulshof.

Van de ‘Totale Lichaamsbehandeling’  die Nicole geeft had ik nog nooit gehoord. Ze kijkt in deze therapie naar de hele mens,  de zg holistische mens. Alles staat met elkaar in verband en niets staat op zichzelf. Als je ergens een klacht heb, komt dat ergens vandaan. (De resultaten van het alleen behandelen van een bepaalde plek bijv met fysio, helpt wel maar vaak van korte duur is mijn ervaring). De oorzaak wil zij achterhalen. Dit kan fysiek zijn maar ook mentaal. Bijv stress. Ik heb Nicole en haar  therapie als heel (des)kundig, integer, intensief, bijzonder en heel interessant ervaren met zeer goede resultaten. Haar kennis is groot, ze neemt haar werk heel serieus en ze beheerst haar therapie. Ze kan je na 1 consult al hel veel vertellen. Al met al ik ben een heel tevreden cliënt en kan haar echt aanbevelen

José

Goedemorgen Nicole,
Bij deze even een berichtje van mij. Wil je even laten weten dat de oefeningen die ik van je heb gehad heel goed werken. Natuurlijk mede in combinatie met de therapie van jou. Ik ben er heel erg blij mee!

Riet

WIST JE DAT:

  • Je lichaam een mooi samenhangend systeem is, waarbij elk onderdeel invloed uitoefent op het andere.
  • De totale lichaamsbehandeling een specialistische methode is van Frank de Bakker D.O. (een combinatie van Osteopathie en Embryologie).
  • Je vaak binnen een week al terecht kunt voor een behandeling.

Praktijk Livencare is ingeschreven in het RBCZ register en is onderhevig aan het TCZ. Heeft u een klacht over dan kunt u terecht bij dit College van Beroep.

rbcz-logo-klein

Alternatieve Geneeswijzen