Yoga

Yogalessen

Praktijk Livencare organiseert in 2023 een wekelijkse yogales, waar je (op aanmelding) wekelijks kunt meedoen. De eerstvolgende startdatum is op dit moment nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk rond februari 2023 starten. Let op: je kunt alleen meedoen op aanmelding vooraf. De lessen zijn gericht op soepelheid, ruimte voelen, uit je hoofd komen en weer in contact zijn met jezelf.

Tijdens de yoga stretch oefeningen trainen we vanuit de kern, ofwel vanuit het Ki-punt in de onderbuik. Op het moment dat je contact maakt met je kern en vanuit die basis beweegt, gaat alles makkelijker en train je krachtiger. In de les doen we tevens veelvuldig fijne ontspannen oefeningen die goed werken voor je energiebanen. 

De yoga is gericht op adem- en stretchoefeningen, waardoor je meer ruimte en soepelheid in je lijf ervaart

De yoga bestaat uit diverse onderdelen: ademhalingsoefeningen, het zetten van een intentie, Yoga stretchoefeningen, krachtoefeningen en een langere eindmeditatie. De focus ligt op loslaten en ruimte voelen. Tevens maken we gericht contact met ons Chi / Ki-punt om beter en makkelijker te trainen.

De les bestaat uit 4 onderdelen

  1. Onderdeel 1: Ademhaling oefeningen / Intentioneel trainen
  2. Onderdeel 2: Yoga stretchoefeningen
  3. Onderdeel 3: Yoga krachtoefeningen
  4. Onderdeel 4: Meditatie / integratie
Onderdeel 1. Ademhaling / Intentie

Elke yogales starten we met het zetten van een intentie. Loslaten van gedachten via gerichte ademoefeningen. Je zult merken hoe fijn het is om uit je hoofd te komen en weer je lijf te voelen.

Onderdeel 2. Yoga stretchoefeningen

Via yoga stretch oefeningen stimuleer je ruimte en soepelheid in je lijf. Dit bevordert je doorbloeding, lymfestroming en energie. Door tegelijk te focussen op loslaten en ontspannen ervaar je meer ruimte en soepelheid.

Onderdeel 3. Yoga krachtoefeningen

Vanuit een opgewarmd lijf doen we vanuit een krachtige kern gerichte krachtoefeningen. Hierdoor voel je je sterker en krijg je meer energie.

Onderdeel 4: Eind meditatie / integratie

Als afsluiting een meditatie. Door deze ontspanning integreer je al het geleerde in je systeem en zorg je dat je uitgerust, soepel en met een helder en opgeruimd gevoel de training afsluit.

Wanneer is deze les wat voor jou?

Deze yogalessen zijn wat voor jou als je interesse hebt om yogalessen te ervaren met een gerichte focus. Als je merkt dat je lijf meer soepelheid, ruimte en ontspanning nodig heeft. Als je gedachten los wilt laten en meer in je lijf wilt zakken. Als je merkt dat je meer kracht en balans kan gebruiken. Als je behoefte hebt aan gerichte aandacht voor jezelf vanuit een juiste basis.

Je gaat ontspannen naar huis, soepeler, rustiger in je lijf en in je hoofd. Na de les voel je je helderder en weet wat je nodig hebt. Je voelt je fitter en krachtiger. Dit gevoel integreer je als vanzelf in al je verdere bezigheden van de dag en week.

Voor wie is deze les niet bedoeld?

Deze les is niet voor jou als je op zoek bent naar een actieve en pittige yoga training waar je van buiten adem raakt. De les is ook niet geschikt voor jou als je niet in staat bent om (lichte) oefeningen op een matje te doen. Je leert in de les te focussen op een een juiste basis en uitgangshouding vanuit het Ki-punt. Op bewegen vanuit ontspanning en hoe je daar je kracht vandaan haalt.

‘Waar en Wanneer start dit traject?

De eerstvolgende Yogalessen zijn nog niet bekend, maar zal eind januari / begin februari bekend worden gemaakt, evenals de locatie. Dit zal in Lichtenvoorde of Lievelde zijn.

Wat zijn de kosten voor dit traject?

De kosten zijn €12 per les, contant te betalen bij aanvang.

Informeer hier voor meer info en om je op te geven voor de les.