Body Sensing Therapy

Body Sensing Therapy

De Body Sensing Therapie is een eigen ontwikkelde therapievorm op basis van Hypnose, NLP en mijn eigen intuïtieve waarnemingsvermogens. De therapie is een methode die heel geschikt om langdurige of terugkomende lichamelijke en/of emotionele klachten te verminderen of te verhelpen. Als een klacht lang blijft bestaan, dan heeft een klacht vaak een andere oorsprong. Bijvoorbeeld een diepliggend trauma, emotionele ladingen of overtuigingen die genezing in de weg staan. En dit is vaak onbewust. 

Met Body Sensing Therapy help ik jou om je lichaam beter te voelen en door gebruik te maken van trance Technieken en NLP komen we erachter wat jij nodig hebt voor herstel, en hoe jij je per direct beter kunt voelen.

Je behoudt altijd de controle, het is een veilige manier om klachten te doorvoelen, te begrijpen en ook los te laten. Veel mensen ervaren via deze methode een diepe rust. Iets wat ze al langere tijd niet meer op die manier ervaren hebben. Mensen vertellen ook over dat ze beter kunnen slapen, zich veel vrijer voelen, meer zichzelf, meer helder zijn en beter snappen met wat er met ze aan de hand is.

Ik geef hierbij altijd gerichte en persoons gebonden oefeningen mee voor thuis, waarmee je een extra tool in handen hebt om je eigen herstel te bevorderen. Dit kunnen ontspanning oefeningen zijn of Body Sensing technieken.

Welke effecten kun je verwachten van de Body Sensing Therapy?

Deze methode biedt een ingang welke effect op jou heeft als geheel. Dus fysiek, maar ook op energetische en mentaal/emotioneel niveau. Na een behandeling kun je de volgende effecten verwachten:

  • Een diepere rust
  • Veel lichter en meer vrijheid in je lijf
  • Meer energie
  • Betere werking van je darmstelsel
  • Verbeterd immuunsysteem
  • Meer inzicht in jezelf, je patronen, en datgene dat jouw herstel belemmert

Er komen vaak afvalstoffen in jouw systeem vrij na de behandeling. Drink daarom water en neem op jouw manier rust na de behandeling (doe dingen die voor jou ontspannen zijn). Zorg na de behandeling (of eigenlijk altijd) goed voor jezelf en luister, merk op wat er boven komt.

Vraag hier vrijblijvend meer informatie aan of maak direct een afspraak

Andere veel gestelde vragen en antwoorden

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Afhankelijk van de (duur van de) klacht heb ik bij gemiddeld 3 behandelingen nodig voor een blijvend resultaat. Je merkt vaak direct na de eerste behandeling effect. Het is mijn intentie om ook steeds wat meer tijd tussen de behandelingen te laten. Als je kiest voor de Body Sensing Therapy en ik merk dat in jouw geval de Embryonal Integrated Therapy een beter effect heeft, dan geef ik dat na de 1e behandeling aan. Dit geldt ook omgekeerd. Soms is ook een combinatie van beide methoden heel effectief. Veel mensen kiezen er daarna voor om eens in de 6 weken, 3 maanden of half jaar terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. Mensen geven vaak aan dat het voelt als een fijne APK voor jezelf in het geheel. Dus zowel je lijf, maar ook op mentaal/emotioneel niveau.

Hoe ziet een eerste behandeling eruit ?

De intake en eerste behandeling duurt 75-90 minuten. Vervolgafspraken duren 60-75 minuten (zie ook de pagina van de Tarieven). Neem op de datum van je afspraak 1 (grote) handdoek mee en een identiteitsbewijs. Bij deze behandelmethode blijven de kleren gewoon aan. Vaak vindt de behandeling in zit plaats, heel soms op de bank. De behandeling komt niet in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraars.

Wat zijn de kosten voor de Body Sensing Therapy?

De kosten voor de Body Sensing Therapy zijn €95 voor de eerste behandeling en €90 euro voor vervolgbehandelingen. Zie ook de informatie over de tarieven.

Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan of maak een afspraak.

Recensie Gerard

Ik heb nu twee Body Sensing Therapy behandelingen gehad bij Nicole, vanwege mentale en lichamelijke klachten waar onder andere tinnitus. Door haar rustige manier van praten en behandelen raak ik in een gevoel van totale rust en laat de beelden die ik zie als een film voorbij komen. Ze heeft mij geleerd om te gaan met mijn klachten door deze aandacht te geven en ze heeft mijn zelf genezend vermogen weer op gang gebracht. Ik ben er nog niet, maar bemerk nu al dat ik veel meer energie heb. Ik mediteer nu bijna elke dag en ben tot veel meer in staat om dingen te doen dan voorheen. De tinnitus is nog steeds aanwezig, maar ik kan er goed mee om gaan en zie het als een deel van mij waardoor er veel momenten zijn dat ik niets ervaar.
Gerard.

Recensie Henk

Nicole schakelt snel en komt daardoor, voor mijn gevoel, snel bij de kern van wat er speelt. Hierdoor kun je als je erin mee kunt gaan ook goed bij je eigen kern komen en van daaruit stappen maken. Ik had heel snel het idee en gevoel dat de (ontsporende) trein als snel weer de juiste kant op ging. Ben er echt sterker en beter uit gekomen. Kan haar zeker aanraden.
Henk Leenders

Recensie Angelique

”De totale lichaamsbehandeling bij Nicole kan ik iedereen van harte aanbevelen. Ongelooflijk wat dat doet met je lichaam. Ik had verschillende klachten, pijnlijke rug, nek en schouders, veroorzaakt door stress. Grotendeels zijn de klachten verdwenen. Ik ga nu af en toe voor een onderhoudsbeurt (apk voor het lichaam).
Nog fantastischer vind ik dat zelfs mijn beenlengteverschil, die ik van kinds af aan had, niets te maken had met mijn gebroken been, maar met een scheefstand van het bekken. Geen enkele arts of podotherapeut heeft dat ooit ontdekt. Nicole zei na slechts een paar behandelingen, dat mijn bekken weer recht staat. Sindsdien heb ik de aangepaste zooltjes uit mijn schoenen gehaald.
De workshop KI kan ik ook iedereen aanbevelen. Het leert je anders denken en doen, bewustwording. Het geeft enorm veel kracht en tegelijkertijd rust in het lichaam als je je bewust bent van de KI-energie.
Ga zo door Nicole, je bent een topper!”
Angelique Navis-Koers

 

Recensie Bob

”Na een periode van alles geprobeerd te hebben en zoekende naar oplossingen waar klachten vandaan komen raak je het vertrouwen in je eigen lichaam een beetje kwijt. Is het stress, ligt het aan mijn werk, eet ik de juiste dingen? Of ben ik ergens allergisch voor? Met mijn schouder en nekklachten was ik al eens bij een houdingsdeskundige geweest. Dat hielp even maar de rugklachten en last van buik en darmen (mijn zwakke plek) bleven terugkomen en namen ook andere vormen aan.
In de krant viel mijn oog op een artikel van ‘Bij Nicole’ met in de titel “wat als het niet tussen de oren zit”……ik dacht, hé maar dat is precies mijn vraag. Een afspraak gemaakt en na een uitgebreide intake op papier en in de praktijk was het antwoord van Nicole direct, “ik denk dat ik je wel kan helpen”. Na de eerste behandeling was er al direct een verandering merkbaar. Mijn lichaam bevatte veel spanning en mijn blaas drukte op de darmen waardoor deze met name in de ochtend geprikkeld werden en ik continu het idee had dat ik naar de wc zou moeten. Het was niet alleen een idee blijkt. De spanning in mijn buik was ook erg hoog. Hoe een normale buik zou moeten voelen weet ik nu wel. De behandelingen die volgden kwamen qua tijd steeds verder uit elkaar te liggen en dat kon ook omdat het steeds stapje voor stapje beter gaat.
Het hele bijzondere aan de “Totale lichaambehandeling” die Nicole uitvoert is dat je zelf meer van je eigen lichaam komt te weten. Iedere persoon en lichaam is anders maar met de (brede)kennis van Nicole ga je samen op onderzoek uit. “Het is een APK voor je lichaam” wat op de website genoemd wordt dekt echt de lading. Dat je met simpele bekkenoefeningen (als man en niet een zwangere vrouw) rug, schouder en nekklachten kunt voorkomen, was voor mij “eerst zien dan geloven” maar het werkt. Je gaat letterlijk en figuurlijk beter in je vel zitten met als belangrijke bijkomstigheid dat je weer vertrouwen krijgt in je eigen lichaam. Signalen die afgegeven werden bleken wel degelijk ergens aan te liggen en er kan iets aan gedaan worden. Door weer te vertrouwen op je eigen lichaam maakt geestelijk ook iets los waardoor je weer energie krijgt.
Kortom, loop je met klachten rond en heb je al veel geprobeerd maar nog niet het gewenste resultaat waar je blij van wordt………maak eens een afspraak.”
Bob Hulshof

Recensie José

”Van de ‘Totale Lichaamsbehandeling’ die Nicole geeft had ik nog nooit gehoord. Ze kijkt in deze therapie naar de hele mens, de zg holistische mens. Alles staat met elkaar in verband en niets staat op zichzelf. Als je ergens een klacht heb, komt dat ergens vandaan. (De resultaten van het alleen behandelen van een bepaalde plek bijv met fysio, helpt wel maar vaak van korte duur is mijn ervaring). De oorzaak wil zij achterhalen. Dit kan fysiek zijn maar ook mentaal. Bijv stress. Ik heb Nicole en haar therapie als heel (des)kundig, integer, intensief, bijzonder en heel interessant ervaren met zeer goede resultaten. Haar kennis is groot, ze neemt haar werk heel serieus en ze beheerst haar therapie. Ze kan je na 1 consult al hel veel vertellen. Al met al ik ben een heel tevreden cliënt en kan haar echt aanbevelen.”
José klein Gunnewiek