Vergoeding Zorgverzekering

LivenCare vergoeding fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen, therapie, ostheopathie, voetreflexologie, triggerpoint, massage, medical taping,


VERGOEDING TOTALE LICHAAMSBEHANDELING 2024

De totale lichaamsbehandeling op basis van technieken uit de geïntegreerde therapie / Frank de Bakker-methode is een natuurgeneeskundige behandeling en wordt door een aantal zorgverzekeraars (niet allemaal) (gedeeltelijk) vergoed.

De vergoeding is afhankelijk van jouw aanvullende pakket bij de zorgverzekeraar. Ben je bijvoorbeeld aanvullend verzekerd bij de Menzis en heb je pakket Extra verzorgd 2, dan krijg je bij de Menzis in 2024, €40 per behandeling vergoed tot het maximum van €300,-. Elke zorgverzekeraar heeft andere voorwaarden, dus het is handig om dit van tevoren te controleren. Dit kun je onder andere via deze website zien: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/natuurgeneeskunde

Sommige zorgverzekeraars hebben de keus gemaakt de natuurgeneeskundige therapie niet te vergoeden of alleen te vergoeden als de natuurgeneeskundige therapie door een arts gegeven wordt met een BIG registratie. Ik ben wel een fysiotherapeut met BIG registratie, maar geen arts. In deze gevallen krijg je de Totale Lichaamsbehandeling / Frank de Bakker-methode niet vergoed. Wederom kun je dat op bovengenoemde website nakijken.

Voor meer informatie ben je altijd vrij om te informeren bij je eigen zorgverzekeraar. Dit stimuleer ik ook van harte, hoe meer mensen uiting geven aan het belang van (ook) natuurgeneeskundige therapie, hoe duidelijker het wordt dat het belangrijk is om geen onderscheid te maken tussen diverse behandelmethoden.

De Totale Lichaamsbehandeling / Frank de bakker-methode gaat niet ten koste van je eigen risico of eigen bijdrage.

Zie voor meer informatie ook de tarieven van deze therapie.

Informeer voor de zekerheid zelf bij uw zorgverzekeraar naar je vergoedingen.

Alternatieve Geneeswijzen

VERGOEDING FYSIOTHERAPIE

Met ingang van 1 januari 2006 kan iedereen vrij toegankelijk naar de fysiotherapie. Je hoeft dus niet eerst naar de (huis)arts. Indien je wel verwezen wordt, neem dan je verwijsbrief mee.

Praktijk Livencare heeft geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars.

Ik heb er bewust voor gekozen om geen contracten meer te tekenen voor fysiotherapie. Dit betekent niet dat je alles zelf betaalt. Als je fysiotherapie in je pakket hebt, krijg je altijd een groot deel vergoed. Informeer voor een specifiek bedrag bij je zorgverzekeraar.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Je betaalt eerst het volledige factuurbedrag van de fysiotherapiebehandeling aan de praktijk. Vervolgens kun je de factuur indienen bij je zorgverzekeraar. Deze zal altijd een gedeelte vergoeden als je fysiotherapie in je pakket hebt. Dit betekent dit dat je per behandeling een (kleine) eigen bijdrage betaalt tot je aan je fysiotherapiemax. zit in je pakket. Dit werkt dus hetzelfde als bij een behandeling voor de alternatieve geneeswijzen (de Totale Lichaamsbehandeling / Frank de Bakker – methode).

Als je geen fysiotherapie in je pakket hebt, of je bent door je behandelingen fysiotherapie heen voor het kalenderjaar, dan betaal je altijd het volledige bedrag. Zie ook de tarievenlijst fysiotherapie.