FysiotherapieBij een fysiotherapie behandeling pas ik diverse technieken toe die hedendaags het meest evident zijn bevonden bij de behandeling. Ik maak gebruik van mobilisatietechnieken, Medical taping, triggerpointmassage en altijd geef ik gerichte oefeningen mee die je thuis kunt uitvoeren. Ik ben een voorstander van een combinatie van een ‘hands on’ benadering met oefeningen voor thuis. Dit wil zeggen dat ik jou altijd ook daadwerkelijk op de bank behandel. Oefeningen neem ik heel gericht met je door, zodat je ook thuis aan de slag kunt.

Het eerste consult

Het eerste consult is altijd een Totale Lichaamsbehandeling en valt onder de alternatieve geneeswijzen (zie hier voor meer informatie). Uitzondering hierop is een directe verwijzing voor fysiotherapie van de huisarts. Neem in ieder geval altijd een paspoort mee en 2 grote handdoeken. Verder krijg je een vragenlijst toegezonden die je mee kan nemen of ingevuld digitaal terug kan sturen.

Vervolgconsulten

Na de eerste behandeling bespreek ik met jou of je goed geholpen zou zijn met een vervolgtraject van: 1: Alleen fysiotherapie, 2: Alleen de Totale Lichaamsbehandeling of 3: Een combinatie van beide.

Vergoeding fysiotherapie

Ik heb contracten met bijna alle zorgverzekeraars. Dit wil zeggen dat de behandeling volledig vergoed wordt, mits je fysiotherapie in het aanvullende pakket heeft. Heb je geen fysiotherapie in je aanvullende pakket of ben je al door je behandelingen heen? Kijk dan hier voor meer informatie over de tarieven. Voor informatie over de zorgverzekeraars kun je op deze pagina kijken.

Vraag gerust meer informatie aan of maak direct een afspraak.

Ik heb voor 2019 geen contract afgesloten met onderstaande verzekeraars:

  • Achmea (Zilveren Kruis, Avéro Achmea, De Friesland Zorgverzekeraar, Pro Life, FBTO, Ik!, Interpolis, Kiemer, Nedasco *, OZF Achmea, Pro Life, Turien & Co (Avéro), YouCare, Ziezo (Zilveren Kruis), Zilveren Kruis Achmea).

Let op: dit betekent niet dat je alles zelf moet betalen als je aangesloten bent bij 1 van deze bovenstaande verzekeraars. Als je fysiotherapie in je pakket hebt, krijg je altijd een deel van het tarief vergoed. Afhankelijk van je pakket krijg je 70, 75 of 80% vergoed van het landelijk gemiddelde tarief (dit zal gemiddeld tussen de €20-25 euro per behandeling zijn). Informeer voor een specifiek tarief bij je zorgverzekeraar. Concreet betekent dit dat je een kleine €10 euro inlegt per behandeling (tot je aan je fysiotherapiemax. zit in je pakket).

*Let op: vanaf 2020 sluit ik alleen met het label DSW een contract af. Hier zitten de volgende zorgverzekeraars bij aangesloten:

  • Stad Holland, InTwente, DSW